Individueel

De kunstzinnige therapie ondersteunt genezingsprocessen op psychisch en lichamelijk niveau. Het kan gaan om ziektebeelden als bijvoorbeeld astma, kanker PMS, slaapproblemen, maar ook om depressie, onrust, angst, autisme en ADHD.

De kunstzinnige therapie biedt tevens een plezierige manier om aandacht te besteden aan levensthema’s voor persoonlijke ontwikkeling.

When inward tenderness finds the secret hurt, pain itself will crack the rock and Ah! let the soul emerge
-Rumi

In de kunstzinnige therapie beeldend wordt er gewerkt met de middelen tekenen, schilderen en boetseren. Globaal gezegd brengt de tekentechniek wakkerheid, concentratie en helderheid in het denken. Het werken met kleur, het schilderen, heeft een positieve werking op het gevoelsgebied. Met het boetseren wordt het gebied van de wil, van het handelen aangesproken.

De kunstzinnige therapie werkt op subtiele wijze in op onbewuste lagen en brengt zo een innerlijk beweging op gang. Ook doe je hele directe ervaringen op aan het kunstzinnig werken wat tot inzichten en bewustwording leidt. Meestal geeft het kunstzinnig werken ook veel voldoening en plezier.

Deze therapievorm is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Er is geen ervaring met kunstzinnig werken nodig.