Wie ben ik?

When inward tenderness finds the secret hurt, pain itself will crack the rock and Ah! let the soul emerge
-Rumi

 

Mijn drijfveer is je te helpen in verbinding te komen met je natuurlijke staat van zijn.

Kenmerkend aan mij is mijn inlevingsvermogen, intuïtieve waarneming, warme betrokkenheid en speelsheid.

Als therapeut schep ik de voorwaarden die nodig zijn voor heling en voor een stromend en gezond leven.


Opleiding en training:

Geboeid door het leven, de mens en de kracht van creativiteit volgde ik na de afronding van de opleiding Sociaal cultureel werk, in 1999 de studie tot Sociaal kunstzinnig therapeute aan de Hogeschool Leiden.

Ruim twee decennia volg ik op intensieve basis trainingen en therapieën voor mijn eigen ontwikkelingsweg, vanuit de visie dat het investeren daarin onmisbaar is bij het begeleiden van anderen.

Vanuit de behoefte me verder te scholen en te professionaliseren in lichaamswerk volgde ik in 2010 de opleiding tot Focusbegeleider.

Daarnaast  beoefen ik verschillende meditatie vormen, met als favoriet dansmeditaties (5Ritmes© van Gabrielle Roth en Authentic movement), maar ook verschillende Boeddhistische meditaties en meditatief boetseren (van Frank Roeland Hoefsloot) horen bij mijn palet.


Werkervaring:

Sinds 2004 ben ik werkzaam als therapeut in eigen praktijk en sinds 2006 ben ik gevestigd in antroposofisch medisch centrum ‘sterre der zee’ te scheveningen.

Van 2007-2015 ben werkzaam geweest als docent Kunstzinnige therapie aan de Hogeschool Leiden.


Professionalisering:

Op basis van mijn praktijkervaring en eigen scholingsweg heb ik de specialisatie ‘Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie’ ontwikkeld. Sinds 2010 bied ik hierin post-HBO scholing aan.

Momenteel werk ik aan de afronding van het handboek voor Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie en doe ik in samenwerking met het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg wetenschappelijk onderzoek naar deze methode.


Testimonials:

“Bahar Farschi Jamshidabady heeft een belangrijk deel van haar leven gewijd aan de ontwikkeling van lichaamsgerichte kunstzinnige therapie. Deze vorm van therapie zet zij veelvuldig in en bereikt er als ervaren therapeut ook goede resultaten mee, blijkend uit een eerste explorerend onderzoek. Het is bijzonder wat cliënten ervaren aan het lichaamsgerichte werken.

Vanuit de praktijk is er veel interesse in LKT, blijkend uit de vele nascholingen voor vaktherapeuten die zij inmiddels gehouden heeft. De lichaamsgerichte manier van werken voegt iets wezenlijks en unieks toe aan de beeldende therapie. Om deze ontwikkeling te bestendigen, is het van belang dat Bahar haar kennis en ervaring kan vastleggen in een handboek. Ik hoop dan ook van harte dat zij in staat gesteld wordt om dit handboek af te ronden. Zowel in de praktijk als in het onderwijs is er behoefte aan gedegen informatie over deze innovatieve vorm van vaktherapie.”

~ Dr. Annemarie Madani-Abbing

Senior docent-onderzoeker – Hogeschool Leiden

Post doc onderzoeker – Open Universiteit

Bestuurslid Kennisinnovatie – Federatie Vaktherapeutische Beroepen

 

“Bahar Farshchi Jamshidabady is een expert in Lichaamsgerichte Vaktherapie. Haar methoden zijn geworteld in lichaamsgewaarwording en open, benieuwde, oordeel loos aandacht, waarin het lichaam zijn waarheid kan spreken. Door compassievolle begeleiding en creatieve expressie helpt ze individuen hun innerlijke wijsheid aan te boren en te genezen. Haar aanpak is zachtaardig, maar krachtig, en bevordert zelfontdekking en groei. Haar kracht ligt in haar vermogen om een veilige en ondersteunende ruimte voor transformatie te faciliteren. In haar methoden vindt men heling, rust en begrip, een weg naar een harmonieus en vervuld leven.”

 

~ Client en collega vaktherapie


Lidmaatschap:

Nederlandse Vereniging voor Antroposofische Zorg (NVAZ)

Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie (NBVT)