Wie ben ik?

When inward tenderness finds the secret hurt, pain itself will crack the rock and Ah! let the soul emerge
-Rumi

 

Mijn drijfveer is je te helpen in verbinding te komen met je natuurlijke staat van zijn.

Kenmerkend aan mij is mijn inlevingsvermogen, intuïtieve waarneming, warme betrokkenheid en speelsheid.

Als therapeut schep ik de voorwaarden die nodig zijn voor heling en voor een stromend en gezond leven.


Opleiding en training:

Geboeid door het leven, de mens en de kracht van creativiteit volgde ik na de afronding van de opleiding Sociaal cultureel werk, in 1999 de studie tot Sociaal kunstzinnig therapeute aan de Hogeschool Leiden.

Ruim twee decennia volg ik op intensieve basis trainingen en therapieën voor mijn eigen ontwikkelingsweg, vanuit de visie dat het investeren daarin onmisbaar is bij het begeleiden van anderen.

Vanuit de behoefte me verder te scholen en te professionaliseren in lichaamswerk volgde ik in 2010 de opleiding tot Focusbegeleider.

Daarnaast  beoefen ik verschillende meditatie vormen, met als favoriet dansmeditaties (5Ritmes© van Gabrielle Roth en Authentic movement), maar ook verschillende Boeddhistische meditaties en meditatief boetseren (van Frank Roeland Hoefsloot) horen bij mijn palet.


Mijn werkervaring:

Sinds 2004 ben ik werkzaam als therapeut in eigen praktijk en sinds 2006 ben ik gevestigd in antroposofisch medisch centrum ‘sterre der zee’ te scheveningen.

Van 2007-2015 ben werkzaam geweest als docent Kunstzinnige therapie aan de Hogeschool Leiden.


Professionalisering:

Op basis van mijn praktijkervaring en eigen scholingsweg heb ik de specialisatie ‘Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie’ ontwikkeld. Sinds 2010 bied ik hierin post-HBO scholing aan.

Momenteel werk ik aan de afronding van het handboek voor Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie en doe ik in samenwerking met het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg wetenschappelijk onderzoek naar deze methode.


Lidmaatschap:

Nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën.

Nederlandse vereniging voor antroposofische gezondheidszorg.