Reviews

Ervaringen van collega professionals:

Ik ken Bahar als een oprechte, doortastende en warme vrouw. Ze helpt je terug te komen bij wat wezenlijk voor je is. Ze helpt je aan te komen in je lichaam, en in het leven. Ik gun iedereen het bijzondere dat je in de therapie sessies met Bahar kunt vinden.

Elisa van de Schoot (lifecoach en humanisisch geestelijk verzorger)
www.BetekenisvolLeven.eu

 

 

 

 

 

 

Ervaringen van eerdere deelnemers van de nascholing:

“In 2017 volgde ik de nascholing Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie bij Bahar. Dat voelde voor mij als thuiskomen en als een hele logische manier van behandeling aanbieden. De veiligheid die Bahar schept tijdens de opleiding, maakte dat ik als persoon én als professional mooie stappen heb kunnen maken.Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie leerde o.a. mij meer te gaan vertrouwen op mijzelf als behandelaar én op het draagvlak van de cliënt. Twee kanten op winst! Ik leerde via deze methode om volledig aanwezig te zijn in de ruimte en bij het proces te zijn, zonder te gaan ‘doen’ of te gaan ‘fiksen’. De cliënt wordt gezien, gehoord en krijgt zo het vertrouwen in zijn of haar eigen tempo en proces. Het voelt voor mij daarom veel natuurlijker om de cliënt zichzelf te laten uiten in kunstzinnig materiaal en vanuit dáár te werken, dan een vooraf bedachte oefening aan te bieden (wat natuurlijk niet weg neemt dat dat soms nodig kan zijn).”

Daphne Helena

 

“Bahar, ik voel me dankbaar voor je inzet en betrokkenheid en voor de inhoud. Ik voel respect voor je helderheid, inzicht en onderzoekende, open houding. Je bent aanwezig in wat je doet, wat een gevoel van waarachtigheid geeft. Dat geeft mij vertrouwen en een veilig gevoel. Ik heb ook een ‘samen op weg zijn’ gevoeld tijdens de scholingsdagen.”

Frans Romeijn

 

“LKT is voor mij een leerweg, een scholingsweg. Het ontwikkelen van een open, onderzoekende, nieuwsgierige houding is een levenslang proces.
Het is eigenlijk meer dan een methodiek en zeker niet alleen werk gerelateerd. Het is een levenshouding. Meer nog, het lijkt te gaan over een geestelijke ontwikkeling. Een scholingsweg om ‘geestmens’ te worden, een kans om je te bevrijden van al wat je vasthoudt en dat ik daar ook anderen in mag ondersteunen is bijzonder maar vooral is het een ontdekking die voor mijzelf geldt in eerste instantie.”

Gerda Noordzij

 

“Ik heb een gevoel van thuiskomen ervaren.

Ik voel me dankbaar naar jou toe Bahar, voor de zorgvuldige wijze waarop jij de training hebt voorbereid en hebt vormgegeven. Ik heb jou ervaren als ruimte gevend en tegelijkertijd ook duidelijk de grenzen bewakend mbt de voortgang van de scholing. Dat voelt fijn en daardoor durf ik mezelf toe te vertrouwen aan het proces.

Door jouw humor en persoonlijke inbreng heb ik de dagen ervaren als een proces dat we gezamenlijk en onder jouw begeleiding zijn aangegaan.”

Anna Wiertsema

 

“Bijzonder waardevol. Voor mij persoonlijk voelt het goed en klopt het….het komt heel dichtbij een natuurlijk en oorspronkelijk gevoel van innerlijk verbinden. Bijzonder waardevol ook om deze manier aan cliënten mee te geven.
Allereerst heb ik een weg geleerd om aan mezelf als persoon en therapeut te werken.
Ik heb meer vertrouwen en rust gekregen in mezelf en in mijn lijf.
Ik heb meer durven volgen van de cliënt. Meer vertrouwen in het proces van de cliënt gekregen en het feit dat de cliënt echt eigenaar van zijn proces is.”

Sanne Driessen

 

“Wauw wat een krachtige methode ik voelde me thuis, gezien en kon de dingen die ik tegenkwam in mezelf op een diep niveau transformeren.
Er ontstaat een dieper proces waarin je directer werkt met wat er op dit moment speelt in de cliënt. Hierdoor worden blokkades aangekeken, ruimte voor gemaakt, omgevormd en geïntegreerd zodat er weer gezonde stroming ontstaat. Het is een Ik ontwikkeling die je gaat door deze therapie.
Dankjewel Bahar voor je enthousiasme, je toewijding en liefde.”

Roswitha Middelkoop-Maissan

 

“Ik ben heel blij met de LKT methode, het is heel effectief, ik krijg aanmeldingen van kinderen met uitdagende klachten waar ik ze al in 5 sessies vanaf weet te helpen, de ouders zijn verrast. Het lijkt wel magisch…De vaktherapeuten die bij mij werken laat ik ook de training volgen komend jaar, omdat ik meer aanmeldingen krijg dan ik zelf kan behandelen. Ik vind dit echt een meerwaarde om je pallet van mogelijkheden als therapeut te verbreden.”

Renate Volkert  (Cenrum Siena)

“Vrijwel in iedere sessie pas ik elementen uit de LKT toe, alleen al de eerste twee fases zijn al zo waardevol: mijn doelgroep vertoeft meestal erg in (of misschien eigenlijk zelfs buiten) het hoofd  en daar veel innerlijke onrust en onveiligheid bij ervaart. Ik ben er erg blij mee.”
“Dank je wel voor de mooie dag gisteren. Het was fijn weer onder te dompelen in LKT. Ik voel me gevoed en geïnspireerd, door jou en door elkaar. En zo mooi dát en hóe jij dit de wereld in brengt, dank je wel🙏❣️”

Marjolijn Knot (Veerkunst)

“Ondergaan van LKT tijdens de scholing bracht mij bij dat er iets bewustmakend en helend werkte in deze methode.
Ik was op zoek naar een methode waarmee ik mijn klanten kon helpen om het contact met hun lijf en gevoel te herstellen.
Wat ik bijzonder vind is dat ik deze methode die ook een antroposofisch geïnspireerd is, kan inzetten met mijn reguliere specialistische geestelijke gezondheidzorg. Mijn hoofdbehandelaar waardeert het zeer dat ik lichaamsgericht werk. Wij zijn heel goed in CGT en EMDR, maar hij geeft aan dat dit het aspect is wat mist in de behandeling.”

Mike Tenge (Sumeno/muziektherapie)

“De cliënt in contact brengen met het lichaam brengt vreugde. Ook al is het nog zo eng om te voelen, het erkennen van een gevoel in het lijf is het herkennen van het zelf. Voor mijn doelgroep, vrouwen met een bevallingstrauma geldt: kleine stapjes maakt grote sprongen. Een voorbeeld hiervan is een zwangere met angst en een bevallingstrauma die moeilijk contact kon maken met het besef zwanger te zijn en met het kindje in de buik. Pas na de LKT (dans en beeldend) sessie kon ze haar kind ervaren in haar lijf en werkelijk contact ermee maken.”Margé Huisman (linkedin.com/in/margehuisman)“Heerlijk vind ik het om LKT sessies te geven: het is fijn voor mijn cliënten, maar ook voor mij (ik doe mee en het doet mij goed!). En voor het eerst heb ik wachtlijsten!
De scholing heeft me ook goed gedaan. Ik heb regelmatig last van hoofdpijn, maar de hele periode dat ik de nascholing volgde had ik geen hoofdpijn!Anita Peeters (Atelier Aventurijn)