Nascholing

Op de hoogte gehouden worden? Klik hier

 

Agenda:

  • 7 daagse Nascholing LKT start 14 oktober 2023

Meer informatie: zie onder of neem contact met me op: Info@beleefkunstzinnigetherapie.nl

Aanmelden voor de Nascholing LKT 2023 kan vanaf 20 november 2022

 

  • Verdiepingsjaar LKT 2024

Voor meer informatie neem contact met me op: Info@beleefkunstzinnigetherapie.nl

Aanmelden voor het Verdiepingsjaar LKT kan vanaf maart 2023

 


Nascholing Lichaamsgerichte kunstzinnige Therapie

Luisteren naar de wijsheid van het lichaam

 

Herken je je hierin?

 

Je hebt hart voor je werk

Je wilt waardevolle sessies geven met goede levenslange resultaten.

Je wilt je sessies geven vanuit meer lichtheid en de effectiviteit van je therapie vergroten

Je wilt echt iets bijdragen. Je wilt je cliënt helpen met zijn klachten maar ook iets meegeven voor het leven. 

Zelf ben je op zoek naar inspiratie, verdieping en (nog meer) tools om het gewenste effect bij jouw cliënten te bereiken. En hen van binnenuit nóg sneller en effectiever bij de kern van het probleem te brengen.

Terwijl  je in goede verbinding bent met jezelf, met goede zelfzorg en met lichtheid je vak uitoefent.

Wil je dit ook?

Schrijf je in voor de Basistraining van 2023

Luisteren naar de wijsheid van je lichaam

LKT is de innovatieve integratie van Kunstzinnige therapie en de werkzame elementen van verschillende lichaamsgerichte methoden. Met de LKT methode bereik je een sterkere beleving en werking van het kunstzinnig medium (of dit nou beeldend, muziek, drama of anders is). En deze methode geeft toegang tot wezenlijke informatie voor het helingsproces van je cliënt. Daarnaast krijg je belangrijke tools voor jouw therapievoering.

Voelen van binnenuit

Je leert je cliënt het vermogen om te ‘voelen van binnenuit’ en gewaar te worden van de subtiele boodschappen van het lichaam. Het lichaam geeft een directe toegang tot onbewuste lagen van onze psyche en heeft een helende wijsheid.

Het beoefenen van ‘lichaamsgewaarzijn’ en het leren luisteren naar die  wijsheid, is gezond makend en versterkt en verdiept de effectiviteit van jouw therapie-aanbod.

Wetenschappelijk onderzocht

Deze wetenschappelijk onderzochte specialisatie binnen de kunstzinnige therapie sluit aan bij de lichaamsgerichte benadering in verschillende therapeutische stromingen; zoals Mindfulness Based Cognitieve Therapie en Somatic Experiencing.

Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie is met name geschikt bij de behandeling van trauma, psychosomatische klachten, depressie, burn-out, rouwverwerking, angst(gerelateerde) klachten en slaapproblemen.


Aanmelden

Vragen?


Resultaten verhogen in jouw praktijk met de LKT methode

Alle informatie over de LKT basistraining;

Zoals je onderaan kunt lezen bij de ‘ervaringen van eerdere deelnemers’, is een waardevol onderdeel van de training: het zelf ervaren en de verbinding met jezelf en je cliënt vergroten.

Tijdens de basistraining  werken we op 3 niveaus;

– Zelf ervaren: De aangeboden oefeningen nemen je mee op reis van zelf ervaren en ontdekken; een verdiepend proces.

– Toepassen van de oefeningen tijdens de scholingsdagen en toepassen van de methode bij een cliënt. Met feedback op intervisie-niveau.

– Eigen maken van de methode en begeleiding op supervisie niveau.

Aantal van de thema’s  die behandeld worden:

Werkzame elementen van verschillende Lichaamsgerichte methode
Trauma
Fysiologische en cognitieve afweer
Onderscheiding therapeutisch proces en helingsproces
Therapeutische attitude
Gronden en aarden
Lichaamsgewaarzijn
Adem
Aanwezigheid
Transformatie mogelijk maken
Innerlijke Criticus en Innerlijk Kind werk
Integratie
Kwaliteiten van het kunstzinnig media

 

Of je richting nu beeldend, muziek, euritmie, dans of (spraak&)drama is, je zal profiteren van de LKT-methode. Werken met LKT versterkt je creatief medium en geeft je belangrijke tools voor een diepgaand transformatief proces.

Wil jij verdieping in je vak en effectiviteit van je therapie versterken?

We starten maart 2023 (de volgende start op zn vroegst in 2025).

Je gaat naar huis met verdiepte kennis en inzicht, maar ook met meer verbinding en versterking van je aanbod en nieuwe tools voor je eigen scholings-weg en voor het begeleiden van het proces van je cliënten.


Aanmelden

Vragen?


Docent

Bahar Farshchi Jamshidabady is sinds 2004 werkzaam als therapeut en ze is 8 jaar docent Kunstzinnige therapie aan de Hogeschool Leiden geweest.

Als grondlegger van LKT is Bahar expert in deze specialisatie. Haar kennis en kunde zijn geworteld in jarenlange praktijk ervaring en intensieve studie in dit vakgebied. Sinds 2010 jaar bied ze hier post HBO scholing in aan. Momenteel werkt ze aan de afronding van haar handboek over Lichaamsgerichte Kunstzinnige Therapie en doet ze in samenwerking met het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg wetenschappelijk onderzoek naar deze methode.

Voor meer info over Bahar zie:  Wie ben ik?


Praktische informatie

Scholing vind plaats op:
14, 28 oktober, 11, 25 november, 9 december 2023 en 20 januari, 3 februari 2024

(Mocht een van deze data je niet passen, neem dan contact met me op.)

Locatie:
Voorschoten

Investering:
1477,-

Vroegboekingsprijs (zolang de voorraad strekt):
1177,-

Punten voor registratie bij het Register Vaktherapie:  80 punten in aanvraag

Aanmelden

Vragen? info@beleefkunstzinnigetherapie.nl


Ervaringen van eerdere deelnemers

“In 2017 volgde ik de nascholing Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie bij Bahar. Dat voelde voor mij als thuiskomen en als een hele logische manier van behandeling aanbieden. De veiligheid die Bahar schept tijdens de opleiding, maakte dat ik als persoon én als professional mooie stappen heb kunnen maken.

Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie leerde o.a. mij meer te gaan vertrouwen op mijzelf als behandelaar én op het draagvlak van de cliënt. Twee kanten op winst! Ik leerde via deze methode om volledig aanwezig te zijn in de ruimte en bij het proces te zijn, zonder te gaan ‘doen’ of te gaan ‘fiksen’. De cliënt wordt gezien, gehoord en krijgt zo het vertrouwen in zijn of haar eigen tempo en proces. Het voelt voor mij daarom veel natuurlijker om de cliënt zichzelf te laten uiten in kunstzinnig materiaal en vanuit dáár te werken, dan een vooraf bedachte oefening aan te bieden (wat natuurlijk niet weg neemt dat dat soms nodig kan zijn).”

Daphne Helena

 

“Bahar, ik voel me dankbaar voor je inzet en betrokkenheid en voor de inhoud. Ik voel respect voor je helderheid, inzicht en onderzoekende, open houding. Je bent aanwezig in wat je doet, wat een gevoel van waarachtigheid geeft. Dat geeft mij vertrouwen en een veilig gevoel. Ik heb ook een ‘samen op weg zijn’ gevoeld tijdens de scholingsdagen.”

Frans Romeijn

 

“LKT is voor mij een leerweg, een scholingsweg. Het ontwikkelen van een open, onderzoekende, nieuwsgierige houding is een levenslang proces.
Het is eigenlijk meer dan een methodiek en zeker niet alleen werk gerelateerd. Het is een levenshouding. Meer nog, het lijkt te gaan over een geestelijke ontwikkeling. Een scholingsweg om ‘geestmens’ te worden, een kans om je te bevrijden van al wat je vasthoudt en dat ik daar ook anderen in mag ondersteunen is bijzonder maar vooral is het een ontdekking die voor mijzelf geldt in eerste instantie.”

Gerda Noordzij

 

“Ik heb een gevoel van thuiskomen ervaren.

Ik voel me dankbaar naar jou toe Bahar, voor de zorgvuldige wijze waarop jij de training hebt voorbereid en hebt vormgegeven. Ik heb jou ervaren als ruimte gevend en tegelijkertijd ook duidelijk de grenzen bewakend mbt de voortgang van de scholing. Dat voelt fijn en daardoor durf ik mezelf toe te vertrouwen aan het proces.

Door jouw humor en persoonlijke inbreng heb ik de dagen ervaren als een proces dat we gezamenlijk en onder jouw begeleiding zijn aangegaan.”

Anna Wiertsema

 

“Bijzonder waardevol. Voor mij persoonlijk voelt het goed en klopt het….het komt heel dichtbij een natuurlijk en oorspronkelijk gevoel van innerlijk verbinden. Bijzonder waardevol ook om deze manier aan cliënten mee te geven.
Allereerst heb ik een weg geleerd om aan mezelf als persoon en therapeut te werken.
Ik heb meer vertrouwen en rust gekregen in mezelf en in mijn lijf.
Ik heb meer durven volgen van de cliënt. Meer vertrouwen in het proces van de cliënt gekregen en het feit dat de cliënt echt eigenaar van zijn proces is.”

Sanne Driessen

 

“Wauw wat een krachtige methode ik voelde me thuis, gezien en kon de dingen die ik tegenkwam in mezelf op een diep niveau transformeren.
Er ontstaat een dieper proces waarin je directer werkt met wat er op dit moment speelt in de cliënt. Hierdoor worden blokkades aangekeken, ruimte voor gemaakt, omgevormd en geïntegreerd zodat er weer gezonde stroming ontstaat. Het is een Ik ontwikkeling die je gaat door deze therapie.
Dankjewel Bahar voor je enthousiasme, je toewijding en liefde.”

Roswitha Middelkoop-Maissan